Dane kontaktowe
Wystawiona przez:
Użytkownik ukryty
Telefony stacjonarne:
brak
Telefony komórkowe:
brak
E-maile:
1

Dane aukcji
Treść aukcji

Maselnica -maszynka do ubijania masła -lux

PORCELANKA5

SERDECZNIE ZAPRASZAM

KONTAKT

Pytania lub wątpliwości prosimy o kontakt e-mail lub telefoniczny.

888-318-490

### E-mail ukryty ###


PŁATNOŚĆ

WYSYŁKA

REGULAMIN

1.Paczkę wysyłamy za pobraniem lub po uprzedniej wpłacie na konto.Dane do przelewu znajdziesz w e-mail generowanym automatycznie przez allegro. Po dokonaniu zakupu prosimy o krótkiego e-mail z potwierdzeniem którą formę zapłaty wybierasz. Przyspieszy to czas realizacji zamówienia.


2.Przy zakupie wielu przedmiotów na Mojej aukcji Płacisz tylko raz.


3.Przy odbiorze przesyłki sprawdź w obecności kuriera czy towar w czasie transportu nie został uszkodzony.W razie konieczności spisz protokół szkody ,protokół posiada kurier.Wtedy to ułatwi Nam wymianę towaru na nowy.



POSIADAM W SPRZEDAŻY

MASZYNKA DO UCIERANIA ZIEMNIAKÓW LITWA.


Separator,WIRÓWKA - po prostu cudowna maszyna do odzielenia z mleka śmietany UKRAINA.


MASŁOBOJKA - MASZYNA DO UBIJANIA MAŁSA Z ŚMIETANKI UKRAINA


MASZYNKA DO MIĘSA 800W BIAŁORUSKA EXTRA


SOKOWIRÓWKA +SZATKOWNICA DO WAŻYW BIAŁORUSKA


Witam przedmiotem Aukcji jest ORYGINALNA UKRAiŃSKA ELEKTRYCZNA MASELNICA-MASŁOBOjKA-MASZYNA DO UBijANiA MASŁA

OPIS I DANE TECHNICZNE

1.NAPIĘCIE 220W

2. MAX POJEMNOŚĆ 7L

3.WAGA OKOŁO 6 KG

BARDZO DOBRE I PROSTE W OBSŁUDZE URZĄDZENIE


MASŁO DOMOWEJ ROBOTY PRZYKŁADOWY PRZEPIS

1.Śmietana powinna być schłodzona czyli taka prosto z lodówki,ułatwia to ubijanie i późniejsze przerabianie masła które nie jest bardzo miękkie dzięki schłodzeniu.

2.Można śmietanę posolić odrobinę ok.1/2 łyżeczki na 1 litr śmietany chyba że ktoś woli trochę więcej.Podbija to smak masła które nie jest wtedy bardzo mdłe.

3.Jak już wspomniałam ze śmietany ukwaszonej wychodzi masło o smaku bardziej zdecydowanym(ja wolę to ze słodkiej)ale warto spróbować,można też mieszać ze sobą słodką i kwaśną śmietanę.

4.Najlepsza śmietana to taka wiejska z mleka prosto od krowy,także szczęśliwy ten kto ma do niej stały dostęp:)

5.Wlewamy schłodzoną śmietanę do maselnicy -żeby oddzielić masło. Maselnica ubija je jednostajnym rytmie, regularnymi ruchami przez minimum pół godziny. Gdy zaczną się formować kulki masła, wydobywamy je z maselnicy i odkładamy na bok.

Na koniec wyrabiamy masło na zwilżonym stole, co ma usunąć z niego resztki płynu, czyli maślanki.

PRZECHOWYWANIE MASŁA

Masło można przechowywać bez lodówki.Po zrobieniu trzeba przełożyć je do nieprzezroczystego najlepiej naczynia z pokrywką(lub zamiast pokrywki talerzyk)dobrze ubić na dnie i zalać zimną przegotowaną wodą tak aby zakryła całe masło i było jej co najmniej 1 cm nad jego powierzchnią.Niektórzy tę wodę solą,ja tego nie robię i różnicy chyba nie ma.Wodę należy codziennie zmieniać na świeżą.Masło takie spokojnie wytrzymuje 5 dni bez lodówki i daje się łatwo smarować.








Strona wykorzystuje pliki "cookies" (ciasteczka). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich użycie.